lördag 5 mars 2016

Game On! - Vätternrundan Sub-8

Har legat en aning lågt med bloggandet ett tag nu. I januari gapade tävlingskalendern oroväckande tomt, men som vanligt fylls det på med lopp i vansinning fart och nubörjar race kalendern ta form inför 2016 års säsong.

  • Juni: Vätternrundan med mål att köra den på under 8 timmar
  • juli: Vansbro Triathlon, målsättning att gå i mål på under 5 timmar. Vill ha revansch på den nesliga DNF:en som blev resultatet av förra årets Vansbro
  • Juli: Å-simmet i Voxnan. Favorit i repris och det här året kommer vi förhoppningsvis utöka konceptet med en bankett efter avslutad simning. Gillar du simning, då är det bara att ansluta för det här är kul!  https://www.facebook.com/%C3%85-simmet-i-Voxnan-863655647033926/
  • Gävle Triathlon: Gävle står värd för en härlig stadsfest och  då måste man givetvis deltaga. Antagligen tävlar jag även i fler deltävlingar i Danske Bank cup. Umeå och Malmö är troliga kandidater.
  • September: Tjurruset i Karlstad. Jamen det skulle ju inte fungera att avstå från Tjurruset. Förra året gav dessutom en fin 39:e plats. Det förpliktar.
  • November:  Verona Marathon. Det vore väl för tråkigt att inte köra en enda marathon  i år. Verkar dessutom som att det blir en reunion från Everest-gänget och Jamie och jag har lovat varandra att Verona är loppet vi går under tre timmar. Kan bara bli roligt!
I år kommer jag alltså inte köra någon Ironman (Nästan helt säkert). Istället kommer fokus att ligga på att att förbättra mig i framförallt cykling och simning för att finna snabbhet i de enskilda grenarna.

Vad passar då bättre än att satsa på Vätternrundan? Speciellt när Sandviken Cykelklubb har samlat ihop 30 cyklister för att satsa på att rulla in i Motala på en tid under 8 timmar. Fina förutsättningar och dessutom roligt med en Sub-8 grupp där vi kan träna tillsammans under våren.

Fokus på träningen ligger därför till stor del på cykling och en del (alldeles för lite) styrka. Simningen blir ett bra komplement för att arbeta med större allsidighet vad det gäller muskler. En stor portion daglig stretch genom Romwod.com programmet ingår också i upplägget mot sub-8.

Framtill april kommer nästan all träning utföras i källaren på trainer och Trainerroad-programmen. Fortfarande inspirerar passen och glädjen är stor när TrainerRoad förslår en tuffare FTP baserat på de tester som man kan genomföra med jämna intervaller.

Känner mig riktigt nördig under Trainerroad-passen då utsikten är 3 datorskärmar som underhåller på olika vis.
  1. Skärm 1 från vänster visar Vinterstudion
  2. Skärm 2 kör Sufferfest eller likande cykelfilm
  3. Skärm 3 visar banprofil, effekt, kadens och puls.
Ja så här spenderas dagarna i källaren

Även om Trainern fungerar som uppladdning ser jag framemot april och en veckas träningsläger i Mallorca. Ska bli skönt att få känna på frisk luft och att få ligga i en klunga i en förkänning av sommarväder.

Trainer och träningsläger i all ära. En ytterligare motivationsfaktor som har inhandlats är en ny cykel. Det blev en Specialized Tarmac S-works. En cykel som förpliktar, det duger inte att bli frånåkt med sådant material. Aningen nervös att jag står där som grabben med den schyssta cykeln som blir frånåkt. Men vad tusan! Är man inte den bästa cyklisten ska man åtminstone ha de bästa prylarna :-)

Imorgon ska cykeln trimmas in på en bike-fit med Björn Andersson (http://bjornandersson.se/). Det han inte kan om cykling är troligen inte värt att veta och att köpa en oförskämt bra cykel utan att ha perfekta inställningar är verkligen att kasta pengar i sjön. Vem har sagt att det ska vara billigt att cykla?

Med hjälp av Björn hoppas jag finna den optimala kombinationen av aerodynamik, komfort och kraft ned i pedalerna
Nästa vecka åker jag till Sälen och tar upp kite-surfningen igen. Den här gången på skidor. Ska bli en spännande upplevelse.


Filmen ovan visar utsikten från trainern i källaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar