lördag 2 augusti 2014

Å-simmet Race report

Vi står till sist 5 simmare vid starten på Kägelholmen redo att ge oss av för den första upplagan av Å-simmet. Sträckan som ska simmas är 6.2 kilometer mot Bron i Ovanåker och till vår hjälp har vi en svag medström ned mot målet.

Simrutten
Den här upplagan av Å-simmet var ett test för att se om det är lämpligt, roligt att simma dryga 6 kilometer för att sedan bjuda in en massa fler simmare till nästa år. Och visst var det både lämpligt och skoj så det här kommer det definitivt att bli en uppföljning på!


Även om arrangemanget är litet hann vi med åtminstone en motgång innan start. Vår plan byggde på att följekanoten skulle hyras på Kägelholmen något som visade sig vara svårt då de hade slutat med kanotuthyrning för ca. 10 år sedan... Ooops! Det var nog 20 år sedan jag besökte fiket sist och hade glömt att saker och ting ändras. Nåväl, kvällen innan simningen fick fyllas med kanotjakt och efter att ha fått en Facebook-träff på kanot fixades även det.

Simningen

Eftersom Å-simmet inte är en tävling och då vår följekanot paddlade tillsammans med siste man så var det viktigt för grupperna att hålla ihop. Det blir dessutom mycket trevligare om man kan ta ett kort flytstopp och prata lite efter varje kilometer.

Ingen av oss hade simmat i närheten av den distans som gäller idag men ingen tvivlade heller förstås på sin egen kapacitet... Den svaga medströmmen arbetade definitivt för oss och tillsammans med de fina miljöerna (Miljöerna betraktades med 1sekunders intervall under crawlen :-)) runt ån blev det aldrig riktigt jobbigt att simma. Stundtals när ån snuddade Gamla landsvägen stod cyklister eller flanörer efter kanten och hejade på vilket förstås också underlättade.

Orientering och att veta var man befinner sig under simning är ganska svår. Det var därför en härlig känsla när bron i Ovanåker visar sig efter 2 timmars simning. Även på bron fanns en publikskara som här till största del bestod av närmast anhöriga men även några fler nyfikna som undrade vad folk står och tittar på här.

Första Å-simmet avklarat! Och det blir definitivt en fortsättning på detta event.

Håll utkik efter nästa Å-sim här: https://www.facebook.com/groups/1640409182851291/

Starten vid Kägelholmen

Simmare på väg. Efter ungefär halva sträckan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar