torsdag 10 juli 2014

Träningsvärk och långpass på cykel

3 dagar efter F&S offroadpass och träningsvärken vägrar släppa. Niklas och Ulrikas pass var definitivt en behövlig genomkörare för muskelgrupper som har fått allt för lite uppmärksamhet den sista tiden.

Oroande!? Det känns onödigt att benen har svårt att ens klara att gå ned för trappor när första semesterdagen bjuder på en cykling till Edsbyn med mål att hitta ett snittempo på 33km/h. Men jag kan inte tänka mig att träningsvärk mår dåligt av lite ansträngning även om benen inte besitter full kraft. Eller gör den det? Träningsvärk kanske är kroppens sätt att markera att man bygger muskler. Det där måste jag forska lite i.

Bestämt är bestämt och lite träningsvärk stoppar inte en planerad cykling. Det gör heller inte vädret då solen är stark och temperaturen visar 25grader redan klockan 8 för att under dagen stiga ytterligare några grader.

Att cykla i 28graders värme rimmar bra med de tankar som föddes efter Vansbro Triathlon. Varför tränar man inte mer i extremförhållanden? Det är ovanligt att lopp ställs in p.g.a. väder men däremot vid träning är det lätt att ställa in bara för att det regnar, snöar eller helt enkelt är "för" varmt. Det här måste det bli ändring på. Jag menar varför ska man bara träna när det är mellan 10-20grader. optimala förhållande har en tendens att inträffa mer sällan så det gäller att vänja kroppen i mer obekväma situationer.

Cyklingen då? Jo tack den gick grynt bra. Det tog ca. 2mil för träningsvärken att försvinna och 15mil forcerades relatvt snabbt med endast två snabba bensträckare. Däremot har jag en bit kvar till 33km/h snittempo. Snittet den här resan blev 30.5 km/h. Bara att hoppa upp i sadeln igen och köra långpass för trots allt är cyklingen 60% av tiden på ett Ironman så här finns tid att vinna på att vara stark.

Mer roliga saker som händer under semestern är att jag och mina bröder tänker simma efter ån Voxnan. Med start vid Kägelholmen i Edsbyn simmar vi till Ovanåker. En sträcka på ca. 6.5 km nedströms. Känner ni att ni vill följa med så anmäl er i vår FB-grupp https://www.facebook.com/groups/1640409182851291/. Mer om detta i en senare bloggpost.

Det verkar bli ytterligare en varm dag och den här dagen börjar med 2 km simning efter Gavleån. Passande upplägg. Benen får vila ytterligare ett tag då simning efter Klarälven står på schemat på fredagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar