torsdag 17 juli 2014

Å-simmet - SemesterutmaningenÅ-simmet

Jag och två av mina bröder pratade om att göra en simtur efter ån Voxnan när vi träffas i juli. Sträckan blir ca. 6.5km nedströms ån med start vid Kägelholmen och målgång i byn Ovanåker. Att simma 6.5km blir en bra träning inför Ironman även om denna simning kommer att ske nedströms så blir det en tid i vattnet som kroppen får vänja sig vid.

Om man planerar något i dessa tider så är det förstås dumt att inte bjuda in andra, speciellt eftersom det är så himla enkelt att skapa ett event med hjälp av sociala medier som Facebook, Twitter m.m. På det viset skapades också eventet Å-simmet dit vi bjuder in andra som tycker simning är kul och som tror sig klara av att simma 6.5km i lätt nedströms.

Den planerade simrutten i rött

Planen är i det här läget ganska grov och beror till stor del på hur stort eventet blir. Så här långt har vi enbart satt upp ramarna lite löst enligt nedan:

  • Blir vi många deltagare skapar vi fartgrupper men det är viktigt att inga simmare lämnas ensamm. De fartgrupper som ordnas håller därför ihop. Blir man trött går det förstås att vänta in en långsammare grupp och ansluta till den.
  • Vi kommer försöka få följekanoter där vätska och energikakor serveras
  • Det kostar inget att vara med och är öppet för alla.
  • Det är ingen tävling utan en kul grej som ska få bli ett skönt minne för oss alla.
  • Längs med simrutten följer den Gamla landsvägen vilket gör det möjligt att simma en kortare sträcka och bli upphämtad om man blir trött efter vägen

        
Vilka är vi då som ordnar eventet? Törs du hänga på? Svaret är det törs du definitivt! Vi är mediokra simmare som inte kommer hålla någon enorm tävlingsfart. Vi planerat att crawla i ett ganska längsamt tempo för att säkerställa att vi har roligt under resans gång. Vill du simma bröstsim så går det förstås bra då det blir det en långsamgrupp för bröstsimmare. Är du tävlingssimmare eller duktig simmare så blir det en snabbbare grupp för er. Sträckan blir den samma oavsett vilket tempo vi håller. :-)

Vi tror att du provat på att simma lite längre sträckor. Kanske Vansbro Simningen eller halva Vansbro och tror att en längre simning passar bra för att möta dina målsättningar. Men visst vågar du prova på! :-)


Lite fakta
När?: 25:e juli klockan 10:00
Starten: Vi startar vid sommar cafét Kägelholmen som ligger just bredvid väg 301 om man passerar Edsbyn i riktning från Bollnäs. Här finns möjlighet att parkera bilen samt att skjuts tillbaka till bilen efter avslutad simning ordnas.
Målgång: Vid bron i Ovanåker närma Ovanåkers Kyrka simmar ni i mål. Här ser vi till att dina ombyteskläder väntar på dig och att det även finns möjlighet att samåka tllbaka till strten vid Kägelholmen.
Var snackas det? Alla frågor och diskussioner håller vi på FB-gruppen Å-simmet. Gå med i gruppen så fås all information där. Här hittar du FB-gruppen: https://www.facebook.com/groups/1640409182851291/


Välkommen att hänga på för det här blir skoj!

Målgång vid bron i Ovanåker

Sköna miljöer att simma i

På vissa ställen får vi lite bättre hjälp av strömmen :-)

Rödbron strax utanför Edsbyn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar