tisdag 6 maj 2014

Anordna lopp (nästan) lika roligt som att springa själv


Då kan man pusta ut efter att ha anordnat årets upplaga av Gävle halvmarathon den 33:e i ordningen.  Det är nu tredje året som vi anordnar tävlingen i Hemlingby LKs regi och för tredje året växer tävlingen med nytt deltagarrekord! Det är roligt när löpare uppskattar det vi gör och även sprider ordet vidare till sina vänner så att fler vet att vi finns och att vi har en bra löptävling.


Startfältet ger sig av för en löpning genom Gävle
För egen del blev den personliga träningen denna vecka kraftigt lidande. Inte många mil i benen och utebliven cykling då förberedelser inför tävlingen var den stående kvällsaktiviteten. Men vad gör väl det när man gör något kul? När sista löparen går i mål får man som arrangör ungefär samma endorfinkick som att själv vara den som korsar mållinjen och tillåter sig att falla ihop på Gunder Häggstadions innerplan. Hoppas också att jag tänker samma sak när man står på startlinjen för Ironman...

Vi introducerade tre nyheter i tävlingen detta år:
  • Lagtävling i 10km loppet Gävlemilen. Just lagtävlingen tror vi kommer att locka många lag när vi får ut informationen till en större grupp. Det här var första året som vi testade och utfallet var positivt. Sammanlagt deltog 7-lag om 5personer. Nästa år tror vi att vi har ett 30-tal lag. Kom igen och samla trupperna!
  • Samarbete med Friskis & Svettis: Det här tycker jag personligen var ett av de roligare inslagen. Friskis har haft löpargrupper sedan första mars och tagit oss löpare till en strålande form. Friskis var även med och inspirerade vid start genom att sköta uppvärmningen vid start. Mycket uppskattat bland både oss som arrangör och framförallt löparna i loppet.
  • Chiptidtagning: Till sist fick vi chiptidtagning. Ett viktigt steg för en tävling som vill steppa upp och bli stor. Den här nyheten gjorde oss lite nervösa, tänk om samtliga löpare skulle gå i mål utan att få en tid!! Hemska tanke... Men allt flöt på bra och löparna fick sina tider.  Puh...


Löpare gör sig redo och laddar upp med Friskis
Det är kul att se en tävling som levt med att ständigt ifrågasättas om den ska läggas ned nu blommar upp och utvecklas till något som blir bättre och bättre och som lockar fler deltagare.
 
För oss som arrangörer blir det två veckors vila innan vi träffas igen för att påbörja planeringen med nästa års nyheter. För utvecklas ska vi! Varje år vill vi överraska er deltagare med något som ger en bättre upplevelse och ett roligare minne.

Vilka nyheter som kommer återstår att se om det blir mindre eller större nyheter bör vi ha fullt klart för oss framåt höstkanten. Vi har i alla fall några idéer som vi vill undersöka om vi kan förverkliga.

Den som deltager får se :-) Välkommen till nästa års upplaga av Gävle halvmarathon och Gävlemilen och tack för detta år.

 För egen del bär det av till Franska rivieran för menal återhämtning samt cykling och löpning för att återuppta min egen träning.



Framtida pristagare som känner av närheten till podiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar