onsdag 13 april 2016

Träningsläger Mallorca dag 5 - Tillbaka i bergen

Nu börjar det kännas i benen. Gårdagens återhämtning blev det inte mycket av och planen för dagen säger då att idag; Idag ska det bli lugnare. Planen fungerar faktiskt i flera mil då vi utgår tillsammans med en grupp som har aningen långsammare tempo. Det dröjer dock inte mer än ett par mil förrän vi blir passerade av den snabbare gruppen och jag ser Uffe B sticka från vår klunga och ansluta till den förbipasserande gruppen. Rackarns! Ska det bli en sådan här dag igen? Jag tänker ytterligare 10 sekunder innan jag också ger mig ut på jakt för att ansluta till den snabbare gruppen. Så då är vi igång igen...
Dagens tur mot Port de Soller via Valdemossa och tillbaka till Can Pastilla

Höjdprofilen över rutten. Inte allt för utmanande

Dagen bjöd på en skön cykling och fantastiska vyer. Helt otroligt vackert att cykla här på Mallorca. Turen passerade Valdemossa-Miramar-Deja med ett lunchstopp vid Port de Soller för att sedan göra en ny klättring på 500 höjdmeter med nytankade ben som tankats med omelette baguette och kaffe.

Här är en filmsekvens från dagens cykling: Cykling mot Port de Soller

Vägen hem bjöd på några fartpass innan vi till slut cyklade in i Can Pastilla och räknade in knappa 12 mils cykling. För att skaka loss cyklingen bytte vi snabt om för att avsluta träningsdagen med en halvtimmes lugn löpning. Resultatet blev som vanligt. Lugn utgångsfart med mål att ligga på 5:15min/km vilket slutade på strax under 4:30 och ingen som ville ge sig.

Nog borde man bli tränade denna vecka åtminstone. Nedan några bilder från dagen.












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar