tisdag 12 april 2016

Träningsläger Mallorca dag 4 - Återhämtningens dag

Efter en tuff bergsdag igår var planen att dagen skulle vigas åt återhämtning med en glidartur mot Palma för att sippa på en välförtjänt Sangria. Men i det här sällskapet betyder återhämtning något helt annat!

Dagen börjar med uppstigning kl. 07:30, på med våtdräkten för att göra ett dryga två kilometers simpass. Dagen har börjat! Tillbaka till frukost, en timmes vila och sedan kör vi en halvmara löpning följt av lunch för att sedan hoppa på cykeln och glida fint mot Palma och den efterlängtade Sangrian.

Löptur efter Medelhavskanten

Då börjar vi oroliga själar föda iden att en spurt uppför militärbacken 500 höjdmeter efter en  serpentinslingrande väg nog är är det perfekta upplägget för att göra en sangria än mer välsmakande.

Vem är väl jag att säga emot ett sådant förslag? Uppåt blir den nya riktningen. Benen strätar emot hela vägen mot backen men när vi närmar oss att starta klättrande vaknar det en liten djävul i benen och plötsligt finns det kraft. Tugga, tugga tugga, Magnus och Uffe ligger på tätt bakom och när vi närmar oss toppen lägger jag på en ohygglig spurt. Magnus svarar och jag inser att toppen som jag trodde låg bakom nästa sväng egentligen ligger 800meter bort. All kraft försvinner in i mjölksyrans land i samma fart som Magnus som svarat direkt spurtar vidare.

Racet är dock inte förlorat, i nedförsåkningen påbörjas ett nytt race och nu går det undan, vi släpper dock tävligsdjävulen sista metrarna och slaget nedför slutar oavgjort.

Så kan en dags återhämtning gå till när man är på träningsläger. 2.1 kilometers crawl, 21 kilometer löpning och ett avslut med 41kilometer cykling. Det blev nästan en halv Ironman idag och imorgon ska man vara utvilad för tuff cykling igen.

Hårt liv att vara cyklist!
Gissa vem som väntat en dag på Sangria..


Törstiga cyklister...

Strandpromenaden mot Palma var dagens löprutt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar