tisdag 9 februari 2016

Anfäkta och anamma! Fäktning en utmanande sport...


En garde följt av Allez. Vill du maxa uthållighet, fokus, list, styrka, smidighet och kondition? Då är fäktning sporten för dig! Fäktning har allt och en ytterligare en massa dimensioner som bara måste upplevas.
Jag och mina kollegor körde som en team aktivitet ett provpass med fäktning tillsammans med Gävle Fäktförening där vi alla gick ifrån passet med känslan av att sporten överraskar positivt. Mycket roligare än någon av oss kunde tro.


Känner du igen känslan när du är så trött, men ändå inte kan sluta för att det är så roligt? Just så fungerar det i fäktning. Tvärtemot vad man kan tro är det inte heller svårt; Eller rättare sagt, det är inte svårt att bli dugligt bra så att man kan köra en match med goda vänner.

Vi börjar med att få en genomgång av grunderna i fäktning. Ställningarna, värjan, hur man håller i värjan, poängräkning, stegen framåt och bakåt. Just stegen är viktiga så att du snabbt kan ändra från offensiv till defensiv etc.

Vet inte om riktigt ser lika graciösa ut som bilden, men vi hade kul
Så nu kör vi! En garde följt av Allez. Var redo och sätt igång säger Mats som är domare och startar matchen och så är vi matchdugliga redan efter en halvtimmes grunder. Det hänger på fotarbetet, samt värjan, din kroppshållning och din plan för att vinna matchen. Hoppsan det var lite för många saker att hålla reda på, men det går ändå bra. Vi kan hålla en match, vi har riktigt roligt och vi blir trötta. Tekniken har sina brister men Mats coachar och hittar stundtals några bra rörelser vilket gör att vi växer med uppgiften

Nya muskler får arbeta och man blir ganska trött under matcherna, men det är därför vi är här. En team-aktivitet ska utmana och då är just denna sport ett bra val. Testa själv!Vill du veta mer om fäktning och bor i närheten av Gävle? Då kontaktar du:

Gävle Fäktförening
Adress Engesviksvägen 17, Mats Snäll
Postadress 80595 Gävle
Telefon 026-99351
Mobil 070-2309404
E-post gavle.faktforening@hotmail.com

Mer info finner du på hemsidan http://www5.idrottonline.se/GavleFaktforening-Faktning/ samt givetvis på Wikipedia

Föreningen ser framemot fler medlemmar, så du blir varmt mottagen. Bara att ansluta till någon av träningarna. Utrustning finns att låna. Tja, vad väntar du på, ut och testa. Jag lovar att ni kommer att gilla det.

Gävle fäktförenings träning nedan

Träffen Arena i Sätra, i lilla gymnastikhallen
Porfyrvägen 15, 806 31 Gävle

Träningstider:
Måndagar kl 19:00 - 20:00
Torsdagar kl 18:00 - 19:00


Här är vinnaren för kvällen. Viktor tog segern i vår turnering. Nöjd och glad fick vi äta efter matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar