fredag 16 oktober 2015

Trail-löpning Ednavaara

Besöker du Kiruna är det i princip obligatoriskt att packa löparskorna för att ge er ut i de vackra omgivningarna i närheten av staden. Missar ni att ta med löpskorna, då missar ni även möjligheten till en riktigt skön löpning efter stigar mot Ednavaara.

Stigarna är lagom tekniska, inte svåra, inte tråkigt lätta. När vi sprang var stigarna även torra och fina. På de blötaste ställena finns spångar utlagda vilket antagligen gör att man kan klara sig någorlunda torrskodd även vid blötare perioder på året. Efter ca. 7 kilometer löpning i huvudsak i lätt uppförslutning finns en raststuga där man kan vila och ta en skön paus medan man blickar ut över Kiruna, fjällen och LKABs gruva. Vill du fortsätta högra upp och finna än mer utsikt så återstår dryga kilometern för att ta er hela vägen upp mot toppen.

Nog snackat! Den här löpturen kan jag inte göra rättvisa med en massa text, av respekt för det väljer jag endast publicera bilder från turen samt en karta så att ni vet vart ni ska åka, för det är klart värt att göra denna tur och njuta av nära fjällöpning.
Några kilometer utanför Kiruna startar stigen mot Ednavaara


Efter en skönt lätt sluttande uppförslöpning når vi raststugan i Ednavaara. Här stannar vi och avnjuter utsikten.

Lägg till bildtext

Löp-Teamet fr. v. Jag, Callis och Martin. Fortfarande oförskämt pigga ser det ut som
Spångar ligger utlagda efter stigen där det behövs

Utsikten från raststugan i Ednavaara. Kräver en längre paus...
Önskar ibland att jag vore en bättre fotograf så bilderna jag publicerar ger bättre rättvisa till hur det faktiskt ser ut. 


Vet inte om vi var långsamma eller om vi njöt för mycket av utsikten. I vilket fall blev det mörkt på vägen hem


Några enstaka snöfläckar ligger fortfarande kvar efter årets första snöfall


Gott om ställen där man vill stanna och njuta av miljöernaRastplatsSpångar som var betydligt mer stabila än vad den här bilden antyderMorgonpromenad i Kiruna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar