lördag 29 november 2014

Vinterstudioträning - Receptet till Ironman Mallorca

Att vilan är slut konstaterades redan i förra bloggposten där några av kommande årets utmaningar lades in i planeringen. Med det sagt gäller det att börja förberedelserna och så att säga "walk the talk". För att klara Stockholm marathon på under 3 timmar ska jag titta på Zalkais träningsprogram  och ge det ett försök. Mitt förra försök att bli en tre timmars löpare på 7 veckor var kanske lite väl ambitiöst men lade en bra grund att gå vidare med mot nästa år.

Vad det gäller cykelträning så är det Vinterstudion som får vara coach. Det här är träningstipset #1, sätt din trainer eller spinningcykel framför datorn eller tv:n och tävla med skidåkarna. Att kombinera träning med den sköna atmosfären i studion medans skidåkarna bestämmer rytmen i din cykling ger en skön dimension till din träning.
Speciellt lämpligt är det att köra spinning till sprintloppen. Här blir det 3 minuters intensiv cykling med motstånd under heaten och sedan cykla lätt mellan heaten. Lägg där till egna utmaningar som t.ex. att följa Marit Björgen när hon gör ett ryck, när hon sticker då följer du med i ett än mer ökat tempo. Inspirerande skidåkning samtidigt som man undviker soffliggande och får träning på köpet.

Vinterstudion får bli en del av receptet för att klara backarna i Ironman Mallorca 2015

Spinningcykeln i riktning mot Vinterstudion

Tar även tillfället i akt att dela de helt underbara skridskoturen från Blanktjärn i Vålödalen som filmats av Jonas Landmark, Helt klart årets upplevelsefilm. Se filmen här http://www.helahalsingland.se/allmant/halsingland/se-den-unika-skridskoturen-pa-blanktjarn-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar