söndag 14 december 2014

I spåret, men ännu inte helt i form...

Jag lovade mig själv tidigare att det är slut på vilan och dags för fokus igen. Må så vara, men löften är till för att utmanas och min träningsintensitet ligger fortfarande i någon form av dvala. Det finns flera anledningar till det men kanske den största är slarvet med min astmabehandling. Slarvet som gör att jag vid varje löppass eller ansträngning utomhus får samma känsla som Stålmannen när han kommer i närheten av kryptonit. Ni som har astmabesvär känner igen känslan när luften inte räcker till och musklerna helt enkelt lägger av p.g.a. syrebrist.  Snacka om att gå i väggen! Nåja, problemet är självförvållat då jag inte tagit mig tid att förnya pulmicortrecepten. Luftrören i alla fall öppna sig igen och kroppen börjar hitta balansen något sånär även om jag tar det lugnt med intensiteten.

Att ta det lite lugnt så här off season spelar ändå ganska liten roll intalar jag mig själv. Säkert är det även nyttigt då mina största mål inte inträffar förränIronman Mallorca som den den 26:e september är tänkt att avsluta säsongen.
Med lite tur kommer ytterligare en härlig utmaning under september då jag och Mårten Nilsson anmält oss till Swimrun Ö till Ö. Chansen är liten att få en plats men tävlingsformen lockar och åtminstone några Swimrun-tävlingar ska få fylla luckor i sommarens tävlingskalendern.

Även om vintern inte har kommit till Gävle ännu fick jag ändå tillfället att göra skidpremiär då jag har turen att passera Trysil inför kommande arbetsvecka. Skateskidorna packades och så har skidpremiären äntligen blivit av.  Valde att köra ett gäng rundor i skidskyttebanan som utmanar en ovan skidåkare. Som tur var avslutades varvet med en lång utförsåkning vilket gjorde att jag var pigg varje gång ett beslut om ytterligare varv skulle tas. Något som jag förbannade bara några hundra meter efter då det givetvis kommer en lång uppförskörning. För att bli vältränad hjälper det att vara lättlurad av sig själv i kombination med ett guldfiskinne kan man visst driva sig långt...
Nöjd efter avslutad skidpremiär
På bilfärden mot Trysil lyssnade jag på Pär Thörnhults inspirerande TriPodden. Rekommenderas verkligen för er med Triathlonintresse. Läs mer här: http://www.tripodden.se

Apropå länkar och triathlon som får fylla den bloggposten i brist på egna prestationer så har Runnersworld skrivit e artikel om vår mycket aktiva triathlonklubb. Läs mer här http://triathlon.runnersworld.se/artiklar/veckans-triathlonklubb-gavle-triathlon.htm

Även om träningen inte varit intensiv så har den inte uteblivit och några roliga och för mig ovanliga träningspass har hunnits med. Kanske det roligaste var ett curlingpass i Karlstad under ledning av en av världsmästarna i curling. Fick förutom en känsla för curling även bättre förståelse för strategin i spelet vilket alltid är skoj. Undra om jag inte ska starta korplag i Curling när jag slutat med löpning och triathlon.
Curling i Karlstad


Avdelningen fantastiska prestationer

Nämnde tidigare om mitt guldfiskminne; Jag undrar om jag inte nått min överman i ämnet guldfiskminne. I vilket fall så har denne man gjort en prestation att springa 24timmar runt en inmhusbana. Prestationer är verkligen ett relativt begrepp. Jag menar om man är nybörjare och gör sin första 10km då har man verkligen gjort en bedrift, samma sak med första halvmaran, maran osv. Men så kommer de här personerna som gör det här som utmärker sig alldeles extra och som får oss vanliga människor att antingen bli som jag; Vansinnigt imponerad, eller så kanske man undrar vad den mannen har eller saknar...

I det här fallet pratar jag om Elov Olsson som jag stundtals följt under hans premiär i Växjö 24-timmarslopp. 253,064 kilometer låter hans rekordnotering efter att för första gången försökt sig på sträckan. Respekt och stort grattis!

Passa på även du  att ta del av hans sista två varv efter 24 timmars löpning. Hur många klarar av ens detta tempo? Elov gör det under sin 25:e mil och efter att varit vaken och springande i 24 timmar!

Läs mer omloppet här på Elovs och Johans blogg.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar