söndag 17 juli 2016

Morgonlöpning i Köpenhamn

Så har det då blivit semester! Semester brukar innebära resor, så även detta år. I år startar vi semesterfirandet med en resa till Köpenhamn och givetvis är löparskorna packade.

Jag vill berätta at jag är synnerligen seriös första semesterdagen och stiger upp redan kl. 06:00 för en löptur. Detta eftersom vi ska åka tåg till Köpenhamn och  känns det skönt med en löptur för att sträcka på benen innan avresa och måna timmars stillasittande. Det känns nästan som jag blivit morgonpigg, även om det är en kamp att kliva i löparskorna. Väl ute går det dock bra. Måste komma ihåg detta. Komer man bara ut så är det skönt, även om jag har svårt att hålla tempo på morgonen, det får istället bli skön transportfart.

Köpenhamn då? Jomenvisst blev det löpning där med. Är man i Köpenhamn ska man givetvis äta och dricka, men för att kunna njuta lite extra är det en fördel att löpa så att man är naturligt hungrig. har haft en löptur finns det utrymme för både mer Smorrebrod, wienerbröd och öl.

Den första morgonlöpningen gick mot Christiania och dess närområden. Här rekommenderas att ni besöker området både dagtid samt att ni även tar er tid att löpa på morgonen och njuta av parkmiljöerna, de spännande byggnaderna och den avslappnade livsstilen här. På morgonen visar sig Crhristiania från den riktigt lugna sidan innan den livliga torgkommersen med mycket "naturprodukter" kommer igång.

På väg in mot försäljningsavdelningen där foto undanbedes

Under vårt tredagarsbesök i Köpenhamn hanns två morgonlöpningar med. Den andra turen gick mot Fredriksbergs slott och Carsberg och omgivningarna därikring. Det är så fantastiskt att vara löpare då man får uppleva så mycket mer av platser man besöker. Några löpturer på ett par mil och du hinner med stora delar som du normalt missar, eller bara ser delar av som turist. Att springa ger också en närhet till staden som man missar från buss, bil eller taxi.

Nåväl; Det här ska inte bli ett långt blogginlägg. Nöjer mig med att publicera lite bilder från morgonlöpningarna. Samt även en rekommendation att besöka restaurang Warpigs, som var en av anledningarna till att efterföljande morgons löptur blev inställd ;-)

Nedan en serie bilder från morgonlöpning i området i och omkring Christiana. På första fotot verkar de som några löpare lagt  skorna i trädet och börjat ägna sig åt mer avslappnande aktiviteter...

Löparskor! Kan det vara löpare som tröttnat på att springa?

Dam i Christiana

En del av konsten i Christiana

Vad jag verkligen gillar med Köpenhamn är alla cyklister och på det sätt som man i stadsplaneringen underlättar för just cyklister och gångtrafikanter. Svenska myndigheter, se hit! här har man rätt fokus.En stad med många cyklister är en levande stad.


Den lille havfruen fick givetvis ett besök. Undrar du om det är värt att ta sig ut hit? Svaret är; Givetvis är det värt! Man kan inte åka från ett Köpenhamnsbesök utan att ha träffat havsfruen.
Den lilla havfruen

Men det är inte bara havsfruen som lyser med sin skönhet. Köpenhamn är full av fina statyer och byggnader.Den andra morgonturen gick mot Carlsberg och Fredriksbergs slott. Här kommer ytterligare några bilder.


Ölkultur på allvar. När det sista man tänker på i sitt testamente är att öl med kvalitet ska bryggas. Då är det på allvar


Två arkitekturer från olika delar av Världen

Funnen i Fredrksbergs slottsträdgård

Harmoni i Fredriskbers slottsträdgård

Fredriksbergs slott

Så förstås en rekommendation att besöka restaurangen Warpigs i Westerbro. Skönt restaurangkoncept.
Warpigs serverar goda burgare och brygger öl i lokalen. Väl värt ett besök.

Smorrebroed, snaps och öl till lunch. Inte dumt alls. Här en lunchbild från Nyhavn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar