måndag 30 november 2015

Löptur i Berlin

Det finns enligt mig inget bättre sätt att upptäcka städer än att springa igenom dem. Det blir helt enkelt en annan närhet jämfört med att sitta i sightseeing turer eller liknande. Näh ska man lära känna nya städer då är det bara att ge sig ut och spring rejält vilse. Nja inte helt vilse, en GPS-backup eller telefon är nog bra att ha. Men att springa utan mål och bara ramla in i situationer eller platser som verkar spännade ger en skön känsla för den stad man besöker.  Se bara till att ha laddade batterier. Råd baserad på egen erfarenhet :-)

Veckans resa till Berlin bjöd framförallt på en rejäl förkylning som hindrade det mesta när det gäller både löpning och andra aktiviteter. Men i vilket fall hanns det med att besöka några julmarknader där det dracks Gluewein och varma punsch drinkar tillsammans med traditionell tysk julmat. Skönt att se att det inte finns en massa plastigt skräp och lösgodis på dessa marknader. Svenska marknader som jag minns dem består enbart av prylar du helst böra vara utan. Åtminstone en morgonlöptur hanns det också med där jag äntligen fick upptäcka lite av Berlins innehållsrika historia.

Nedan följer några foton från morgonens löpning.

Lite av ironi när Mall of Berlin breder ut sig rakt över där muren tidigare gick. Måste göra ont i Stasi snubbarnas hjärta

Graffittin på de delar av muren som finns kvar är klart värd att beundraPå många platser i Berlin påminns man av den tidigare uppdelningen mellan Öst och Väst-Tyskland. Det känns om att detta hände för hundra år sedan, men det är ju faktiskt endast dryga 25 år som gått sedan detta var en verklighet.

Jag passade på att fånga några foton från en av utställningarna. Se nedan. Det blev ovanligt många stopp bland sevärdheter på morgonens löptur kan jag säga.

Möjlighet finns att sätta sig i en hederlig gammal bubbla eller folkabuss för att uppleva en tid som varit. Kanske förstärker det känslanOk; Inte direkt löprelaterat, men kul ändå
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar