tisdag 16 juni 2015

Å-simmet i Voxnan, Semesterutmaningen 2015...

Då är det dags för den andra upplagan av Å-simmet. Första året var verkligen ett test där vi ville se både om det var möjligt att simma sträckan mellan Edsbyn & Ovanåker samt förstås känna på om det är roligt och värt besväret. Som tur blev svaret på dessa frågor JA. Därför blir det också en fortsättning på Å-Simmet även i år.

Å-simmet är vad vi kallar ett Swim-fun event. Det är alltså ingen tävling, inte heller kopplat till tid eller prestation; Om du inte väljer att tävla mot dig själv förstås. Det är helt enkelt ett spontan arrangemang för oss som gillar simning och att simma tillsammans. Viktigt förstås att ni tror er klara av att simma i 6 kilometer (något som är lättare än vad man tror).

Vi hoppas att Å-simmet fortsätter vara ett årligt återkommande öppet vatten-lopp med en distans som utmanar lite till i härliga Voxnan. Under resan ned efter ån bjuds du på natursköna och nära upplevelser samtidigt som du utmanar dig själv genom att dubbla Vansbro-sträckan.

Bansträckningen efter Voxnan mellan Edsbyn & Ovanåker.

Vilket datum är Å-simmet?

Starten på Å-simmet 2015 går den 11:e juli kl. 12
Vi samlas på parkeringen framför sommarkafét Kägelholmen i Edsbyn

Vägbeskrivning

Från Bollnäs: Följ väg 301 mot Edsbyn fram till Rotebergsv. Sväng höger och följ Rotebergsv i ca. 200meter till parkeringen på höger sida.

Starten: Vi startar vid sommarkafét Kägelholmen som ligger just bredvid väg 301 om man passerar Edsbyn i riktning från Bollnäs. Här finns möjlighet att parkera bilen samt att skjuts tillbaka till bilen efter avslutad simning ordnas.

Målgång: Vid bron i Ovanåker strax före Ovanåkers Kyrka under bågbron över Voxnan. Här ser vi till att dina ombyteskläder väntar på dig och att det även finns möjlighet att samåka tllbaka till starten vid Kägelholmen

Var får jag veta mer om Å-simmet?

För att diskutera, få löpande info samt ställa frågor om evenemanget rekommenderar vi att du följer oss på vår Facebook sida 'Å-simmet i Voxnan' där vi kontinuerligt uppdaterar om vad som händer.

Anmälan

Anmäler dig gör du genom denna länk till anmälningsformuläret
För att följa med i diskussionen innan loppet så lägger du förstås till vår Facebook-sida som är den plats där vi kommunicerar och svarar på frågor

Anmälningsavgift

Det kostar inget att deltaga!  Å-simmet är ett SWIM-FUN evenemang som du betalar med slit och svett :-)

Sträckan

Å-simmet är aningen längre längre än Vansbro-simmet, närmare bestämt drygt dubbelt så långt vilket dock inte bör avskräcka något eftersom det faktiskt är nedförsbacke hela vägen:-)

Sträckan är ca. 6.5km  efter ån Voxnan med start vid Kägelholmen och målgång i byn Ovanåker.  Då hela simningen sker nedströms efter ån får vi god hjälp av strömmen. Förstås beroende på hur mycket vatten som finns i ån men oavsett så arbetar strömmen för oss.

Bild med simmare från förra årets lopp

Hur går det till?

Det viktigaste med Å-simmet är att alla har roligt och en viktig faktor att ha roligt. Ska man ha roligt är det oftast bättre att vara flera. Det är därför att vi aldrig lämnar någon ensam under simningen. Därför skapar vi  fartgrupper efter ca. 500meters simning när vi fått en känsla för den fart vi vill hålla.

Under simningen går det senare att falla tillbaks till en långsammare grupp om man känner att tempot är för högt.

Eftersom Å-simmet är ett spontanevenemang kommer det inte finnas funktionärer längs vägen varför det är viktigt att de fartgrupper som ordnas håller  ihop.

Utrustning

Vi rekommenderar alla simmare att använda våtdräkt. Både  bekvämligheten och värmen som den ger men framförallt för er egen säkerhet.

Regler för Å-simmet

  • Allt deltagande sker på egen risk.
  • Blir man trött går det förstås att vänta in en långsammare grupp och ansluta till den.
  • Vi kommer försöka få följekanoter där vätska och energikakor kan serveras
    • Dock ingen garanti att kanoterna kan följa samtliga grupper
  • Det kostar inget att vara med och är öppet för alla.
  • Det är ingen tävling utan en kul grej som bildar skönt minne och en  naturnära upplevelse för oss alla.
  • Längs med simrutten följer den Gamla landsvägen vilket gör det möjligt att simma en kortare sträcka och bli upphämtad om man blir trött efter vägen. Här kan kan även era bekanta följa er färd på ett antal ställen längs vägen. Be dem ta med cykel då biltrafik inte tillåts efter vägen.
  • Du väljer själv om du crawlar, bröstsimmar eller flyter med strömmen. Alla simsätt som tar dig mot mål är tillåtna.

Kom i håg att dela med er om information till era vänner, simklubbar och alla andra som kan tänka sig vara intresserade av att deltaga.

Bilder från förra årets simning 

Här nedan hittar ni bilder från förra årets event där vi var 5 tappra simmare. I år hoppas vi förstås mångdubbla den siffran.


Rödbron passeras efter ca. 1 kilometerNär ni möts av denna bro då är ni framme :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar